Bahçe ve Havuzda Sivri Sinek

16-04-2020 22:13
Bahçe ve Havuzda Sivri Sinek

Havuz ve Bahçenizdeki Sivri Sineklerden Uzak Tutmak İçin Öneriler

Havaların ısınmasıyla baş gösteren kan emiciler diyebiliriz. Özellikle açık olan bahçeli evlerimizde vızıltı sesleri bile rahatsız edicidir.
Özellikle küçük çocuklarınız varsa oldukça hassas bir konu olabilmektedir.
 
Bu durum kaçınılmazken olurken korunabilmekte mümkün tabi ki alınacak önlemlerle rahat bir akşam serinliğinde bahçeniz de keyifli vakit geçirebilmeniz mümkün.
Bununla ilgili üretilen birçok ilaçlama yöntemi bulunurken kendinizin de doğal yöntemlere başvurmanız bu durumdan kurtarabilecektir. Artık günümüzde doğal olandan yana şansımızı kullanmamız içimizi daha da rahatlatmaktadır.

Bahçenizde diğer dostlarınız için sıcak havalarda su bırakmanız muhteşem ancak sivrisinekler su birikintilerinden hoşlanan canlılardır. Bu ortamlarda da çoğalmaları oldukça kolaydır.
havuz ve bahçede sivri sinek üremesi 
Bu bakımdan su birikintisi olabilecek durumları gözden geçirerek önlem almanız onların çoğalmasını engelleyecektir. Diğer dostlarınızın su ihtiyaçlarını giderebilmek adına bahçenizden çok daha uzak bir kısıma koyabilmeniz ufak bir öneri olabilir. Bahçenize sivrisineklerin sevmediği bitkileri ekmeniz onları uzaklaştırmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler olabilir. Bu bitkileri sayacak olursak;

Kedi nanesi; nane familyasından olan bu bitki adını, kedilerin bu bitkiye gösterdikleri ilgiden dolayı almıştır. Birçok ilaçlama yönteminden çok daha fazla etkili olduğu bilinmektedir.

Yalancı Melisa; Bu bitki kokusuyla sivrisinekleri yaklaştırmıyor. Doğal olan bu bitki Asya bölgelerinde mide ağrıları gibi sorunlar için kullanılıyor. Yalancı melisa bir bakıma sivrisinek otu olarakta adlandırılıyor. Kokusu narenciyeyi anımsatırken bahçenize hoş kokularını yayacaktır.

İdris Otu; Bahar aylarında yetiştirilebilecek olan bu bitki birçok böcek ilaçlamasında kullanılan bir bitkidir. İdris otuda sivrisineklerin sevmediği kokulardandır.
Biberiye; Yenerekte tüketilen bu bitkiyi bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Hoş kokusu ile sivrisinekleri rahatsız edecektir.

Reyhan; Reyhan hoş kokusuyla ve oldukça sağlıklı olan mor bitkilerdendir. Yenerekte tüketilen bu bitkiyi sivrisinek silahı olarak kullanabilirsiniz.
Fesleğen; fesleğende diğer bitkiler gibi hoş kokulu olup, bakımı kolay olan bu bitkiyi de tercih edebilirsiniz.

 Bakımı kolay olan bu bitkiler birçok ilaçlama içinde kullanılan bitkilerdendir. Bunlar haricinde profesyonel ilaçlama şirketlerinden yardım olarak düzenli periyotlarla ilaçlama sağlamanız da bir öneri olabilir. Bu sayede daha etkili sonuçlar almanız muhtemel olacaktır.
 
Sivrisinekler koyu renklere karşı ilgili olduğunu artık biliyoruz. Bunun için açık renkler giyerek bahçenize çıkmanızda onlardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Bahçenizdeki masanıza sabunlu su koymanız onları bu saye hapsedecektir.

Havuzlarınızın Temizliği

yeşil havuzda sivri sinek üremesi

Sivrisinekler suyu seviyor demiştik. Su birikintisi bırakmamak onların önüne geçiyor evet ama havuzunun düzenli temizliği onlardan alınabilecek bütün tehlikelerin önüne geçecektir fakat havuzu boş bırakmak havuz içi kaplama malzemelerine zarar vereceğinden dolayı yıl boyunca havuz dolu olması gerekmektedir havuz bakımı yapılmayan havuzlar sivrisinekleri larvalarının yaşam alanına dönüşmektedir bunu önlemenin yolu yıl boyunca havuz bakımını yapmak gereklidir.
 
Havuz bakımı yapılmamış ihmal edilmiş havuzu sivrisinek larvalarından temizlemek için sıvı klor ile şoklaması yapılması ve filtrasyon sistemin çatıştırılması normal periyodik bakım ile havuz faal duruma geçirmek gereklidir. 
 
Bir diğer alternatif olan havuz örtüsü kullanmanız bir çok sorunu ortadan kaldıracağı gibi extra olarak güvenlik sağlamaktadır.

Sivrisinek temiz ortamı sevmez. Bu bakımdan havuzunuzdaki düzenli ilaçlama ve temizlik onların yaklaşmasını engelleyecektir.

Havuzunuzu sadece klorlamak ve diğer kimyasallarla temizlemek geçici bir çözüm olacaktır.

Havuzunuzun yosunlaşmaya ve diğer haşerelerden korumak için haftalık veya aylık düzenli olarak kapsamlı temizlik yapılması gerecektir.
Bu şekilde sivrisinek harici birçok soruna da önlem almış olabilirsiniz.
 
Havuzun ve bahçenizin genel temizliği birçok yaşanacak haşere sorunun önüne geçebilecektir.
 
Alınabilecek doğal yöntemler dışında profesyonel yardımlarla kesin sonuçlar alarak rahat bir yaz geçirmeniz kaçınılmaz olacaktır.
 
Havuz ve bahçenizdeki önlemler harici kendinizde sivrisineklere karşı alabileceğiniz önlemler almanızda bu durumu hafifletebilecektir. Doğanın da bir parçası olan sivrisineklerle hayatımızda bir kere bile olsa karşılaşmamız kaçınılmazdır.
 
Beslenmenize de dikkat ederek sizi ısırmasını engelleyecektir. Bol c vitamini tüketmeniz terlemeyi önlediği için sizi rahatlatabilecektir.
havuz suyunda sivri sinek 
Yatmadan duş almanızda sivrisineklerin sizi tercih etmesinin önüne geçebilmektedir.

Bahçenizdeki konulabilecek alanlara sinek kovucular yerleştirebilirsiniz. Sivrisinekler esintili yerleri sevmediği için bahçenizde oturduğunuz yerlere esinti sağlayan araçlardan faydalabilirrsiniz.
 
Masa üstü ya da daha büyük vantilatör tarzı soğutucu ürünler bulunduğunuz ortamda sivrisineklerden sizi koruyabilecektir. Sivrisinek yazlık birçok bölgenin yaşayabileceği rahatsız edicidir ve doğanın parçasıdır.
 
Bununla ilgili önlem sayısız olabilirken bahçe ve havuzlu yerlerde geniş kapsamlı ve düzenli periyotlarla uygulanan temizlikler bu durumu en aza indirmesi mümkündür.
Bununla beraber kişinin kendini koruyabilmesi adına basit önlemlerle sivrisinek ısırmalarına karşı önlem almış olabilecektir.
 
Günümüzde tecrübe edilinirek kazanılan bu bilgilerle sivrineklerden korunmanız mümkün. 

Sivrsinek koruyucu ürünlerde temin edebilirken alınan bu ürünlerin içeriği okunmalıdır. Birçok sivrisinek koruyucu ürünlerin beli saat aralığına kadar koruma özelliği bulunur. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.